Sinustakin Kielolainen?

Tuemme yrityksiä haastavassa alkuvaiheessa ja autamme rakentamaan startupeista kasvuyrityksiä.

Me olemme Kielo, 100% yksityisomisteinen startup -sijoittaja, yritysyhteisö ja enkelisijoittajaperhe, jonka päätarkoitus on luoda uusia kasvuyhtiöitä Ouluun ja koko Pohjois-Suomeen. Kielo on aktiivinen toimija Oulun startup-ekosysteemissä ja auttaa kaikkia alueen startupeja ja kasvuyhtiöitä.

Epäonnistumisia ja mahdollisuuksia
”Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall.” -Kungfutse

Kielon teema tiistaina oli aiheena yrittäjyyden haasteet. Epäonnistumisien tarinat panivat yrittäjät pohtimaan Fail Fast ajattelua ja mikä ylipäätään on epäonnistumista. Tekemällä paljon asioita ei epäonnistumisilta voi välttyä, mutta positiivisena näkökulmana pahimmillaankaan epäonnistumisista seuraa vain paremmat lähtökohdat seuraavaan starttiin. Oleellista sekä samalla ehkä myös haasteellisemmaksi nähtiin tunnistaa milloin on aika pivotoida ja milloin aika lopettaa.

Martti Elsilä kertoi aluksi Oulun Startuppien historian havinaa parilta vuosikymmeneltä. Aloittavien yritysten tilanne on muuttunut seuraten alueellisten ja yleisten toimialojen muutosta. Yleisestiottaen rahoitustilanne nykyisin on penseä pienyrittäjiä kohtaan. Sonoluxin Mikko kertoi tuotekehityksen haasteista kaiutinalan startup-yrityksen näkökulmasta, peräänantamattomuudesta, kuinka tärkeää on sitoutua visioonsa ja kuinka tuotteen sijaan pitäisi rakastua yritykseensä. Ääkkösten Jani Kenttälän esityksestä kävi ilmi kuinka yrittämisien frekvenssi vaikuttaa epäonnistumisten määrään ja kuinka osa yrittäjän henkistä kasvua on oppia hyväksymään epäonnistumiset osana kasvua. Mika Ruostesuo maalasi osaltaan positiivista otetta haasteisiin ja epäonnistumiseen.

Ari Takanen oli Jyväskylässä kyberturvallisuusmessuilla pitämässä tietoiskua informaatiosabotaasin torjunnasta, Paikalla oli myös Kielon hautomoyritys Sparta Consulting, joka lanseerasi messuilla salaisen aseensa informaatiosabotaasin torjuntaan.

Sparta messuilla
Sparta messuilla

Jarkko kävi Business Kitchenin Pitching in the Kitchen tapahtumassa katsomassa opiskelijoiden pitching-harjoittelua ja havainnollisti kuinka käy kun ei ole valmistaunut esiintymiseen etukäteen. Sami puolestaan oli suunnittelemassa yhteistyötä tapahtumien osalta Luovan laboratorion kanssa. Siitä lisää ensiviikon aikana!